Return

Font del Pericó

Route POI
Medi
Index card

Introduction

La font del Pericó està protegida com a bé cultural d’interès local. L’antiga font estava situada ben bé al costat de la riera de Sant Simó i fou traslladada a la ubicació actual amb la construcció del camí, després carretera, de Valldeix a principis de la dècada dels 40 del segle passat, quan servia d’abeurador per a les cavalleries que es dirigien de Mataró a la vall de Canyamars per la serra de Can Bruguera.

En aquest nou espai, cedit pel Sr. Joaquim Boter de Palau, era habitual fer fontades que posteriorment es van convertir en aplecs i festes, com la de l’Enterrament de la Sardina. També fou escenari de mítings polítics i sindicals.

La font té una construcció d’obra que emmarca el lloc on raja l’aigua. Dos esglaons porten a una petita esplanada ombrejada per plataners. Un muret d’obra la separa de la carretera. És un bon lloc per a beure aigua de camí cap al sector nord de la ciutat.

Abans de marxar, no us oblideu d’observar una construcció circular de pedra, al costat mateix de la font, amb l’escut de la ciutat de Mataró a la llinda, que ens informa que va ser la primera estafeta rural de correus de l’Estat, bastida l’any 1957.

Images