Mataró
Return

Nau Gaudí

Visit
Arquitectura
Index card

Description

La Nau Gaudí és el primer edifici que va construir l’arquitecte modernista Antoni Gaudí. Formava part de la fàbrica que va construir per encàrrec de la Societat Cooperativa l’Obrera Mataronina, un projecte molt més ampli i ambiciós, ideat entre el 1878 i el 1883. De tot el projecte es conserven la nau de blanqueig i les latrines adjacents.

És una obra clau perquè va obrir el camí de la creació gaudiniana més genuïna. A la Nau Gaudí, l’arquitecte va experimentar amb els arcs parabòlics com a elements estructurals.

Des del novembre del 2010 és la seu de la Col·lecció Bassat a Mataró, una col·lecció única que constitueix un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Aquesta col·lecció compta amb més de 2.000 peces pictòriques i escultòriques, que es complementen amb un ampli fons d’obra gràfica. A més a més, la Nau Gaudí acull també exposicions temporals d’art contemporani i activitats per a tots els públics.

La Nau Gaudí va ser declarada monument historicoartístic per l’Estat espanyol l’any 1969 i bé cultural d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya l’any 1982.

Address

Carrer de la Cooperativa, 47
08302 Mataró
Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating