Ruta ocells La Palma Cervelló
Return

Plantes aquàtiques

Route POI
Flora
Index card

Introduction

Aquesta bassa és una de les que serveixen per regar els horts del poble. L'aigua que corre per la riera de Rafamans, mitjançant una resclosa (la resclosa de cal Sereno, abans del gual de Can Via), es deriva cap a recs que omplen les diferents basses.

Aquesta bassa en el seu moment també va servir com a safareig. Actualment, és plena de llenties d'aigua (foto) Les llenties d'aigua són plantes inconfusibles: viuen surant, amb una llarga arrel que penja sota l'aigua i unes fulles amb forma de llentia. Sovint les fulles generen altres fulles per divisió asexual.

Aquests ambients són ideals per amfibis i si hi passem els dies d'estiu cap al tard, podríem sentir cantar alguna granota, possiblement la bonica granota de Sant Anton o Reineta (Hyla meridionalis) A la primavera baixa per criar en tolls o zones anegades prop la bassa.

Per veure-la de dia, haurem de buscar amb paciència en les fulles de bardisses i arbusts propers a basses agrícoles. És curiós que aquestes granotes, quan tenen un defecte en la pigmentació de la pell, poden ser de color blau. (foto)

Images