Sant Esteve de Sesrovires
Return

Parc Canals i Nubiola

Visit
Environment
Index card

Description

Aquest espai natural, cedit a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires per la família Canals i Nubiola, és considerat el pulmó verd del municipi. Hi ha diverses fonts i pous. La zona de pícnic, les barbacoes, el circuit esportiu el configuren com un espai ideal per gaudir del lleure i l'esport. És, a més, el punt d’inici i final de la Ruta Verda.

Elements que conformen el parc:

  • Àrea Recreativa

Una zona equipada amb 8 barbacoes, una àrea de pícnic i una zona de jocs infantils

Per fer ús de les barbacoes, cal sol·licitar-ho prèviament al Servei d’Informació i Atenció Ciutadana.

  • Circuit Esportiu

Un circuit esportiu d’1 km. que recorre part del parc. El circuit permet combinar exercicis aeròbics, com córrer o caminar, amb exercicis de manteniment muscular mitjançant elements de fusta distribuïts al llarg del recorregut.

  • Ruta Verda

És un cinturó verd amb un recorregut de 5,7 km., amb origen i final al Parc Canals i Nubiola. Va obrir-se l’any 2002 fruit del treball de recuperació de rieres impulsat per l’Ajuntament i realitzat per l’entitat local Grup d’Investigacions i Recerques Espeleològiques Sesrovires (GIRES).

El recorregut s’inicia al Parc Canals i Nubiola, conegut popularment com El Motor, i s’estén al llarg de 5 quilòmetres i 740 metres. La ruta està senyalitzada amb uns punts de referència que indiquen quina tant la distància que s’ha recorregut com la que resta per recórrer.

El desnivell de la passejada va des dels 148 metres i puja suaument fins als 274 metres. Assolit aquest punt es reprèn la tornada amb un suau descens.

La Ruta Verda és un bon itinerari per gaudir del passeig en un entorn tranquil. Durant la passejada, és possible sentir les diferents tonalitats dels cants dels ocells i apreciar la diversitat de la flora.

Al voltant dels torrents per on discorri la ruta, el bosc dominant és la pineda de pi blanc (Pinus halepensis), amb un sotabosc arbustiu mediterrani on predomina el llentiscle (Pistacia lentiscus) i l’aladern (Rhamnus alaternus), entre altres.

  • Parc de les Bruixes

És un antic parc públic, situat a la riba esquerra del torrent de Canals sota el barri de la Coma. L'any 2006, aquest antic parc va ser integrat al Parc Canals i Nubiola. Està envoltat per uns murs de contenció que el separen dels jardins veïns situats a una cota superior i està comunicat amb l'avinguda de Catalunya a través d'una escalinata central. Disposa d'un arbrat i bancs de pedra i també conserva el basament d'una antiga font, la qual va ser enretirada.

Address

Camí del Motor, s/n
08635
Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating