Vilassar de Mar
Return

Museu de la Marina - La Sénia del Rellotge

Visit
Architecture
Index card

Description

La Sénia del Rellotge, és l'actual seu del Museu de la Marina de Vilassar de Mar. A la façana hi destaca un gran rellotge amb un grup escultòric.

Es tracta d'un edifici aïllat que va ser centre d'una propietat agrícola de regadiu, coneguda també com a Ca l'Aldrufeu, cognom vinculat a una família dedicada al conreu de la flor.

L'obra va ser projectada per Eduard Ferrés el 1897 i construïda el 1902. Si bé s'allunya de l'estil característic de l'arquitecte vilassarenc, incorpora elements típics del modernisme, com la ceràmica o l'intens contrast cromàtic de la façana. La seva estructura s'inspira, tanmateix, en la clàssica masia rural catalana, de tipus basilical, amb tres cossos, el central de major alçada. A banda i banda hi ha dues ales més baixes. L'element més característic és el rellotge, que ha donat nom a l'edifici, emmarcat per dos quadrats juxtaposats damunt els quals hi ha cinc querubins esculpits.

La Col·lecció local de la Marina està especialitzada en història i etnografia i aplega les col·leccions que expliquen els orígens i bona part de la història del municipi. Es mostren diferents arts de pesca, instruments nàutics, codis de senyals al mar, s'explica la navegació transatlàntica, etc. També s'hi troba una exposició de la necròpolis romana de Vilassar procedent de l'excavació d'una seixantena de tombes trobades el 1999. El llagut Sant Ramon constitueix una extensió del Museu al mar.

Address

Av. Eduard Ferrés i Puig, 31.
08340
Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating