Vilassar de Mar
Return

Biblioteca, Espai Lluch i Arxiu Municipal

Service
Others
Index card

Description

La Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar és un servei públic municipal, obert a tota la població. Té un fons aproximat de més de 50.000 documents. S'hi poden trobar llibres, material audiovisual, revistes i diaris. Forma part de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.

La Biblioteca també disposa d'un fons especial anomenat Espai Lluch que conté part de la biblioteca personal de l'Ernest Lluch i Martín. Aquests documents estan exclosos de préstec i només es poden consultar in situ a la Biblioteca. 937 590 084  secretaria@fundacioernestlluch.org http://www.fundacioernestlluch.org

Inaugurada l'any 1954, era llavors una seu de la Xarxa de Biblioteques de la Caixa i estava situada a l'antic Casino (plaça de l'Ajuntament) fins a l'any 1992, moment en què va passar a ser de titularitat municipal depenent de l'Ajuntament de Vilassar de Mar. L'edifici actual que l'acull va ser inaugurat l'any 2009, i és obra de l'arquitecte Màrius Quintana i Creus. Compta amb més de 2.400 metres quadrats distribuïts en planta baixa, primer pis i soterrani.

En el mateix edifici, però amb una entrada pròpia pel carrer Sant Artur, 61, hi ha l'Arxiu Municipal, que custodia tota la documentació generada per l'Ajuntament i per institucions i persones del municipi, amb un fons de més de 530 metres lineals de documents.

Address

Santa Eulàlia, 66-80.
08340

Contact information

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating