Return

Ocells de ribera

Route POI
Wildlife
Index card

Introduction

Al meandre de Castellbell i el Vilar hi podem trobar nombrosos ocells típics d’ambients fluvials. Al tractar-se d’una zona humida, trobem diversos hàbitats clau per a la nidificació, hibernació o punts de repòs per diverses espècies d’aus migradores.

Podem trobar-hi el bernat pescaire (Ardea cinerea) que hi té una nombrosa població hivernant (foto, audio). També és fàcil poder observar l’ànec collverd (Anas platyrhynchos) nedant per les aigües tranquil·les del riu o bé veure algun cabusset (Tachybaptus ruficollis) fàcil de reconeixer, ja que es cabussa amb molta freqüència dins l’aigua durant períodes curts de 15 o 20 segons.

A més a més, podem trobar alguna polla d’aigua (Gallinula chloropus) que podem identificar gràcies al seu bec vermell intens que contrasta amb el seu cos totalment negre  i algun blauet (Alcedo atthis). Tot i que aquest últim és més difícil d’observar, potser veieu un llamp de color blau metàl·lic passar volant aran d'aigua.(vídeo)

Al tenir tant vegetació de ribera com alzinar també pot ser que ens trobem altres ocells com per exemple la mallerenga carbonera (Parus major) entre les branques d’algunes alzines.

Cal afegir que fa uns anys es va realitzar una restauració a la zona per generar una bassa a la part interior del meandre per generar un hàbitat adient per moltes d’aquestes espècies a més a més de la plantació d’espècies autòctones d’arbres de ribera. 

FOTO: Wikipèdia

Images