Return

Sant Segimon

Route POI
Architecture
Index card

Introduction

Tot i que actualment és de propietat privada i que l’accés al recinte hi és restringit, és un dels indrets i dels edificis religiosos més populars i emblemàtics del massís del Montseny, sobretot de la banda de Viladrau i el Brull.

Té els orígens enllà del segle XIII, quan seguidors de sant Segimon, provinents de la Borgonya, s’hi van instal·lar a fer-hi vida eremítica construint una primera capella a la primitiva cova que hi ha, lloc on suposadament ja hi havia fet una estada el sant cap al segle VI. Més endavant, entre el 1636 i el 1806, es van anar construint els edificis religiosos i civils que actualment formen el recinte. L’església, en procés de restauració, és del 1775. Les antigues pintures romàniques de l’absis, es troben actualment al Museu Episcopal de Vic.

L’indret té tradició d’hostatgeria, funció que ha recuperat, amb servei de bar i de menjars casolans. S’hi celebra un aplec el primer dia de maig.

A prop del santuari, just al costat de la pista que mena a Collformic, passarem també per la font de Sant Miquel dels Sants, dedicada al sant vigatà del que també se li atribueixen retirs eremítics a l’indret.

Images