Return

Contrafort septentrionals

Index card

Introduction

Certament aquest accés al castell era gairebé inaccessible i per on pujarem nosaltres fàcilment defensable. Aquesta cinglera és el mateix estrat geològic que el cingle que hi ha sota els plans de Ravell per on hem baixat abans d'arribar al coll.

Som a sota un bonic exemplar d'auró blanc. Tots els arbres que queden al descobert en aquest frontal de bosc són freixes de fulla petita. La fusta de bona qualitat, forta i flexible es feia servir per fer mànecs d'eines, botes, embarcacions i fusteria. En medicina popular es fa servir per a les propietats diürètiques i antireumàtiques.

Però el que més ens crida l'atenció, en aquest contrafort rocós, humit i obac, és l'abundància d'aquesta falguera nomenada herba pigotera o polipodi (foto). (Polipoium vulgare). El rizoma d'aquesta espècie té gust dolç, que recorda el de la regalèssia. Per aquesta raó s'ha utilitzat com a edulcorant natural, ja que conté una considerable quantitat de sacarosa. Tradicionalment s'ha fet servir com a laxant a causa del seu contingut d'un glucòsid anomenat licopodina .

Compte amb no relliscar si està mullat.

 

Images