Return

Platja de Port Bo

Index card

Introduction

Port Bo és el barri marítim de Calella, inicialment ocupat per barraques de pescadors. Era des del port natural de Palafrugell, un centre d'activitat pesquera i comercial, que en sortien productes locals cap a altres ports mediterranis. Des de l'any 1966, el primer dissabte de juliol s'hi celebra la Cantada d'Havaneres, originada per la trobada d'un grup de cantaires a la taverna de Can Batlle.

Al mar afloren les roques d'es Còdol que són tot un símbol. L'expressió local "fotre de fora es còdol" fa referència al desig de llençar alguna cosa per no tornar-la a veure mai més.

Les cases amb voltes són un dels atractius de Calella. Antigament aixoplugaven activitats quotidianes com la subasta del peix, el cosit de xarxes, tertúlies de pescadors, etc. Estan formades pels arcs de 4 edificis que acaben donant a un espai porxat. Estan catalogades com a Bé Cultural d'Interès Nacional. 

Sa Perola, seu de l'oficina de turisme, és l'antic tenyidor de xarxes dels pescadors, construït a principis del segle XIX pel gremi de mariners de Calella. Té un gran valor etnològic, ja que és dels pocs tenyidors conservats a la costa catalana. 

Images