Return

Pont del Reixac

Route POI
Environment
Index card

Introduction

Creuem pel Pont del Reixac el riu Ter, el riu més llarg i cabalós de la comarca de Girona. Un riu ple de vida i sempre envoltat de natura. A partir d’aquí el recorrerem durant una bona estona en paral·lel. De  dalt el pont, és un bon lloc per veure els diferents arbres que caracteritzen el bosc de ribera (salzes, verns, freixes),  així com la multitud d’aus que conviuen i viuen en aquest ambient. No seria extranys veure passar volant el gran bernat pescaire o el petit blauet arran d'aigua.

En aquest bosc de ribera es pot veure molt de salze (Salix alba). Els brots d'aquest arbre (també dites perxes), quan són petits, eren utilitzats anys enrere per la fabricació de cistells. Els brots grans els utilitzaven, a mode d'escut protector de la mà, en emprar la falç durant la sega. D'aquesta protecció pels dits i la mà se'n deia esclopets.

Després de creuar el pont agafarem el camí de la dreta que ascendeix. Anirem enganxats a un aflorament de margues blaves, roques que ens indiquen que el mar va arribar fins aquí fa 50 milions d’anys!

Images