Return

Pont del Reixac

Route POI
Environment
Index card

Introduction

Des d'aquí dalt podem veure el bosc de ribera que acompanya el riu Ter. Les principals funcion d'aquests boscos són la de servir de corredor biològic pel moviment dels animals, com a zona de cria, repòs i aliment; assegurar l'estabilitat de la llera del riu protegint-ne els marges de la força erosiva de l'aigua; protegir les zones properes de les riuades, i absorbir nutrients de l'aigua, depurant-la.

Tot i la seva gran importància, aquests boscos cada cop són més estrets perquè l'agricultura ocupa les planes fluvials on es desenvolupa.

La roureda amb boix i avellaners arriba arran de riu, però a la llera trobem espècies de ribera com els salzes blancs, els verns i els freixes.

Asseguts a la platja de còdols que veieu aigües avall, podem veure passar un bernat pescaire resseguint el curs del riu. També uns preciosos blauets, creuant arran d'aigua i aturar-se en unes branques penjants amb la intenció de pescar algun petit barb.

Pel que fa el pont, va ser construït el 1947 per desemboscar la zona dels Encabats a la vall del torrent de Coll de Pal, que farem de tornada.

Creuant el pont, farem una pujada i, tot seguit a l'esquerre, seguirem pel camí de Sant Jaume i el GR (que deixarem poc després).

Images