Return

Til·lers

Route POI
Flora
Index card

Introduction

Som en un bosc caducifoli de muntanya mitjana. L'arbre dominant és el roure martinenc, que ha estat explotat de molt antic per aprofitament de fusta primer i per aconseguir espais de pastura després.

Aquesta roureda primigènia va acompanyada d'altres espècies, sempre en menor nombre, com els aurons: aquí podem veure auró blanc i blada. Els aurons són responsables dels bonics colors de tardor del bosc. El blanc té la fulla més lobulada que la blanda i les dues llavors alades fan un angle de 180º, mentre que a la blada és menor. Al nord d'Europa es fa un xarop de la saba dels aurons.

Un altre arbre minoritari acompanyant és el til·ler (foto). Els teniu a tocar del camí, al costat dret. Sabíeu que, a part de fer infusions de les flors i les bràctees (fulles que acompanyen les flors) amb propietats laxants, les càpsules (fruits) torrades eren substituts de la xocolata en èpoques de penúries? També antigament, s'omplien els coixins de flors per combatre l'insomni.

Moltes rouredes tallades es van replantar posteriorment amb pinedes de pi roig per augmentar el rendiment forestal del bosc.

Images