Return

el Pujol

Route POI
Environment
Index card

Introduction

Actualment habitada, la casa està restaurada i el ramader viu i cuida del ramat de vaques valdostanes (dels Alps) (foto), que muny cada dia i en fa formatges. Val a dir, que és més habitual trobar explotacions de vaques brunes dels Pirineus per carn que no pas de races de llet. 

Si veniu a primera o a darrera hora trobareu el pas tallat perquè al matí les munyen i estan al jardí del mas, i a la nit les recull al tancat. Podeu passar sempre que aneu amb cura amb les vaques, sobretot si van amb vedells. El ramader, si hi és, us acompanyarà encantat. Durant la resta del dia les podreu veure pasturant pels camps propers al mas.

Seguint la ruta, només deixar enrere Mas Pujol, tindrem unes magnífiques panoràmiques de la vall de Ter direcció Sant Pau de Segúries, per relaxar-nos i gaudir del paisatge.

Els boscos que ens envolten són de pi roig amb boix. És un excel·lent bosc, on podem trobar rovellons a la tardor i del que s’explota la fusta per a l’ebenisteria i la construcció de cases. Ocupen el lloc de les rouredes de roure martinenc, que primer van ser tallades per augmentar la superfície de prats i posteriorment replantades amb pi roig per diversificar les explotacions.

Images