Volver

La Barata

Visita
Arquitectura
Ficha

Descripción

Vet aquí un exemple d’antiga pairalia benestant de les moltes que abunden ben conservades a Matadepera, potser la més notable.

Forma un conjunt d’edificacions juxtaposades corresponents a diferents moments, fins i tot anteriors a l’establiment de la família Barata, al 1330. Així ho sembla demostrar la part que corresponia a l’hostal que conserva els arcs de punta d’ametlla obra del segle XII. La superfície edificada mostra un cert esglaonament per adaptar-se a la morfologia del terreny. El conjunt s’orienta a migdia. En el primer nivell es troba la cotxera i l’estable coberts per una terrassa. Els dos pisos de la façana principal s’obren a sengles galeries sostingudes per arcs i que daten del segle XIX. Les cambres nobles es distribueixen a banda i banda de l’àmplia sala central.

Forma part del conjunt la capella de Sant Roc del segle XVIII.

Cal remarcar l’interès del patrimoni moble i documental que es conserva a la casa.

La família Barata, procedent de Nàpols, ha estat des de l’establiment del segle XIV la propietària de la casa, destacant el període d'hostal en el camí ral de Barcelona a Manresa

Fou restaurat cap el 1940 per l’arquitecte Jeroni Martorell per reparar els danys de la Guerra Civil i està declarat Bé Cultural d'Interès Local.

Dirección

La Barata
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración