Volver

La Tordera i el pont de Ferro

Visita
Lugares
Ficha

Descripción

El riu Tordera ha condicionat durant molts segles la idiosincràsia de la població. Les seves aigües han permès disposar d’unes terres fèrtils per al conreu, però tot i la seva aparent calma actual, aquestes també han comportat importants revingudes o torderades simbolitzades al llarg dels anys per la construcció i reconstrucció de les diverses versions de pont de Ferro que l’han intentat desafiar des del primer que es va construir l’any 1897.

Aquest pont era una infraestructura de 183 metres de llarg sostinguda per 10 pilars de ferro, clavats a quatre metres de profunditat i amb un sòl de fusta. L’element fou finançat íntegrament pels veïns de la vila. A l’octubre del 1895 s’adjudicà la construcció del pont de Ferro a La Maquinista Terrestre y Marítima i el 13 de gener del 1896 s’exposaren els plànols del pont a la plaça de l’Església. Al juliol del mateix any arribaren tres vagons amb les peces destinades al muntatge del pont, de manera que se n’inicià la construcció.

Finalment es va inaugurar el 3 d’agost del 1897. El 4 de novembre del 1897, a les quatre de la matinada, una inundació va fer caure el pont, principalment a causa de la infinitat d’arbres que el riu arrossegava. El segon pont de Ferro s’inaugurà el 8 d’agost del 1899 i es beneí el 24, coincidint amb la Festa Major de Tordera. Finalment el 5 d’abril del 1969, a les 10 del vespre, cau definitivament. No es va tornar a construir de nou ja fins a l’any 2007.

 

Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración