Volver

L’empremta del modernisme a Alella

Visita
Arquitectura
Ficha

Descripción

Recorregut autoguiat. Un itinerari urbà per observar el ressò del Modernisme a Alella. Més informació a l'Oficina de Turisme.

El Modernisme fou un moviment cultural que es produí a Europa a finals del segle XIX i principis del XX. A Catalunya tingué unes dimensions i una personalitat especial, ja que el moment històric era idoni: creixement econòmic i reafirmació nacional.

Alella és un municipi de la comarca del Maresme on l’empremta del Modernisme és molt present. Arquitectes com Jeroni Martorell o Josep Puig i Cadafalch van desenvolupar alguns dels seus projectes en aquest bonic poble. Endinsant-nos en les formes i els colors de l’arquitectura alellenca podrem extreure algunes de les característiques generals d’aquest moviment. Per exemple, apreciarem l’arquitectura decorativa i detallista a Can Bonveí, l’ús d’elements tradicionals com el maó vist al celler Alella Vinícola i el predomini de la corba sobre la recta a les formes de Can Llimona. Altres trets característics eren l’asimetria i l’ús freqüent de motius vegetals, naturals i les figures femenines.

Dirección

Riera Fosca, 2
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración