Volver

Mirador de la Tossa

Visita
Paisajes
Ficha

Descripción

El mirador de la Tossa, conegut també com el Salt de la Donzella, es troba situat a la punta nord de la Tossa i es configura com un mirador privilegiat sobre la Conca d’Òdena per gaudir d’una magnífica panoràmica i del paisatge agroforestal de l'Anoia i la ciutat d'Igualada.

 

Diu la llegenda que durant la Reconquesta, en una de les moltes ràtzies sarraïnes que passaren per Montbui, una pastoreta no tingué temps de refugiar-se al castell. Així, mentre intentava arribar a la torre, un sarraï li sortí al pas barrant-li la via de fugida. Les intencions d’aquell home es manifestaven en la seva fisonomia i, la jove, tement perdre la virtut més que la vida, se n’allunyà en direcció a la cinglera. Veient que no podria fugir de l’encalç d’aquell homenot, s’encomanà a la Mare de Déu i als Sants i saltà muntanya avall, escollint perdre la vida abans que la virginitat.

 

Des d'on ens deixa el cotxe, punt marcat en la gelocalització d'aquest punt d'interès, caldrà caminar cinc minuts fins a la punta de l'esperó rocós de la Tossa.

Dirección

Tossa
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración