Volver

Santa Anna de Claret

Visita
Arquitectura
Ficha

Descripción

Als afores de la vila, a 2 km vers llevant i a tocar de la carretera de Santpedor a la de Manresa-Berga, hi ha el llogaret de Claret, on es troben dues esglésies, l’una al costat de l’altra: l’esglesiola romànica de Santa Maria i el santuari barroc de Santa Anna, copatrona de Santpedor.

La primera, documentada des del segle XI, fou una de les set parròquies filials de la Seu de Manresa. És una construcció d’una sola nau, amb absis, portal adovellat al cantó de migdia i una robusta torre quadrada, datable al segle XII. Mantingué la funció de parròquia fins al segle XV, però continuà tenint el cementiri i les fonts baptismals fins el 1724. El 1979 es restaurà.

La capella de Santa Anna va ser edificada els anys 1762-69. És una simbiosi de la primitiva devoció a Maria que pren força principalment a partir del segle XII, i la segona gran onada de santuaris característica de la religiositat barroca. Hi ha guardada una curiosa imatge del segle XIII. Des de l’any 1651 es fa un aplec el 26 de juliol.

Font: Enciclopedia Catalana.   Visita Santpedor. Rutes Culturals.

Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración