Volver

El tren Petit

Visita
Lugares
Ficha

Descripción

Del 1892 al 1969 una línia de ferrocarril de via estreta enllaçava la ciutat de Girona amb el port de Sant Feliu de Guíxols i unia poblacions sureres importants. A banda de l’impuls que va donar a la indústria surera, la línia també va ser important per a la pagesia, ja que va comptar amb un nou mitjà de transport per portar els productes als mercats, i també per al sector més lúdic, atès que s’organitzaven serveis especials per assistir a les festes dels pobles del voltant.

Josep M. Bregante, poc després de la clausura de la línia, va adquirir una locomotora, un cotxe i un furgó que havien estat construïts a Alemanya. La locomotora, que s’havia comprat l’any 1905, la número 6, és una de les que va tancar la línia i comptava amb una caldera que solia gastar entre 8 i 10 kg de carbó per quilòmetre. El cotxe i el furgó són del 1891. El cotxe era de viatgers i és del model A3; era un cotxe de primera classe que posteriorment es va reconvertir en segona, amb la qual cosa va passar de tenir dotze places entapissades de pell a tenir-ne setze en dos bancs de fusta. El furgó tenia la funció de transport d’equipatges.

La màquina i els vagons del carrilet es troben al carrer Marçal de Trinxeria des d’on es poden veure els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia. Es pot fer una visita més acurada cada primer diumenge de mes de 10 a 13 h i també s'ofereixen visites per a grups grans si es demana amb 15 dies de marge a través del formulari disponible a www.cassadestapa.cat/trenpetit.

El tren Petit és un punt d’interès de la ruta del Suro a la vila de Cassà. Més inforrmació: www.cassa.cat/rutadelsuro

 

 

Dirección

Carrer Marçal de Trinxeria
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración