Massalcoreig
Volver

Tossal – Jaciment Bellavista

Visita
Lugares
Ficha

Descripción

És un tossal situat al sud-est de la població, al límit dels termes de Seròs i Massalcoreig, des d'on es controla la confluència del Segre-Cinca, el monestir d'Escarp i d’Avinganya.

Hi trobem restes d'un tossal fortificat de l'Edat de Bronze. En aquest turó, s'han fet extraccions de terra, fet que ha suposat la destrucció de les restes que hi havia a la banda oriental. A la banda occidental, s'hi troben les restes d'un mur, que sembla que tancava el cim del turó i que potser al seu interior hi havia uns habitatges. La planta de la muralla, podem suposar que era quadrangular, o més aviat poligonal i s'adaptava a la forma del tossal. Les pedres no són gaire grans i són poc treballades.

Les restes de ceràmica que s'hi han trobat són vidriades i pintades, amb una possible cronologia d'època andalusina. Això ens fa pensar en la continuïtat d'aquest jaciment des de l'Edat de Bronze fins al segle IX.

Es creu que per aquest tossal passava la via romana i que aquest poblament va tenir vigència mentre aquesta funcionava. Quan aquesta via va deixar de tenir importància, possiblement la gent va abandonar el poblat i es va traslladar al poblat d'Escarp, situat uns 3 Km més avall.

Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración