Rutes a Senterada. Dòlmens a Pinyana
Ficha

Introducción

Son enmig una bonica roureda. De fet som al país del roure. Aquest arbre ho cobria tot entre els 1200 m i 1600 m d'altitud, la muntanya mitjana. Allà on les condicionis eren més seques i solelles apareixia el roure de fulla petita o bé l'alzinar muntanyenc que ja coneixeu.
L'arbre majoritari és el roure martinenc, acompanyat d'altres que també ja hem vist: aurons, moixeres. És una espècie que s'hibrida molt amb altres i podem trobar als racons frescals exemplars més semblants a roures de fulla gran, i als llocs més solells exemplars semblants al roure de fulla petita.
Podeu notar que, no trobem arbres amb troncs massa gruixuts i vells. Això és degut al fet que aquestes rouredes van patir una forta pressió de l'home. Els boscos es van tallar primer per llenya i carbó, i més tard per augmentar els prats de pastura. Ara s'estan recuperant terreny però com veieu encara són prims.
A l'estiu és fàcil sentir el cant del cucut ressonar per dins el bosc. Sabíeu que el cucut és un ocell paràsit que pon els ous a nius d'altres ocells per tal que els pares forçadament adoptius l'alimentin. Els polls del cucut quan surten de l'ou llencen fora del niu tots els altres ous per evitar competència.

Imágenes