Rutes al baix empordà
Volver

Regeneracio dunar

Route POI
Geologia
Ficha

Introducción

Hem arribat a la platja del Racó de Pals.  Si girem a l'esquerre uns metres, hi ha una placeta amb plafons explicatius. Gaudirem de vistes cap a de les Illes Medes, el MOntgrí i el Montplà fins a Rocamaura sobre l'Estartit. Davant mateix tenim la pineda de Pals que baixa fins a tocar la platja. 

La plana i les dunes són un dels elements que juntament amb les llacunes i les maresmes configuren aquests espais naturals litorals de l'Empordà, un dels pocs de la costa Catalana.

Les dunes ajuden a fer que la sorra de la platja no marxi i alhora protegeixen la part del maresme del seu darrere. És un ambient molt singular on plantes, insectes i ocells han trobat el seu espai vital, però alhora és molt i molt fràgil.

És per això que cal un seguit d'accions per ajudar que els cordons dunars s'estableixin de nou: fixació d'estructures trampa per frenar la sorra; plantació de vegetació fixadora, etc. (foto).

Aquí podeu veure com la lleterassa de platja (foto), el borró i altres plantes adaptades, fixen tota la sorra amb les seves arrels.

Nosaltres també podem contribuir a regenerar aquests espais respectant-los, no pujant a les dunes, no passant per aquests espais naturalitzats, no deixant els gossos sense lligar, entrant i sortint de la platja pels camins acordonats que creuen les dunes i totes aquelles actuacions que el nostre sentit comú ens faci entendre.

Imágenes