Rutes al baix empordà
Volver

Cova del Lladre

Route POI
Geologia
Ficha

Introducción

Girem esquerra fins dalt el turonet. Anem i tormen.

Hem anat ascendint per les muntanyes de Begur i cada cop ha sigut més evident la presència de sorra fina sota els nostres peus.

Estem just a sobre d'una antiga duna continental formada per sorra provinent del golf de Roses i arrossegada pel vent formant acumulacions mòbils, les quals engolien al seu pas conreus, masos i camins.

El moviment de les dunes es deu al fet que el fort vent acumula sorra en monticles amb forma de mitjalluna, i en assolir el punt més alt, la sorra cau al vessant contrari i es produeix l'avanç.

Per aturar el seu avanç, a finals del segle XIX s'aprova el Proyecto de fijación y repoblación de las dunas procedentes del golfo de Rosas. Fou llavors quan per fixar les dunes s'utilitzà el borró (gramínia amb moltes arrels) plantat en línies perpendiculars al vent, i uns mesos més tard se sembraren llavors de pi enterrades a la sorra.

Dalt d'aquest monticle (recobert d'alzines i brucs, sense vistes) hi trobareu una pila de roques que formant una cova on la toponímia i diu Cova del Lladre.

Imágenes