Senderisme al Baix Llobregat
Ficha

Introducción

El sistema dunar.

La plana i les dunes són un dels elements que juntament amb les llacunes i les maresmes configuren aquests espais naturals litorals del Llobregat, un dels pocs de la costa catalana. 
 
Les dunes vegetades ajuden a fer que la sorra de la platja no marxi i alhora protegeixen la part del maresme del seu darrere (avui gairebé desapareguda).  Sobre aquesta segona duna on avui es plantem tamarius i aquí encara resta algun pi petit, abans hi havia una vegetació natural formada per càdecs.  

Entre aquesta duna i la primera que està uns 30 m més prop del mar hi ha tot un espai entre- dunes. És un ambient molt singular on plantes, insectes i ocells s'hi han especialitzat, però alhora és molt i molt fràgil. Quan hi ha llevantades es pot inundar formant petites maresmes.  

Aquí trobeu un seguit de plantes com el lliri de mar (foto) (gran flor blanca i aromàtica) i el card marí de fulles gruixudes i punxegudes. Altres plantes són el borró (gramínia fixadora de dunes) i el rave de mar (flors lila) també molt colonitzador. 
 
Recordeu no trepitjar les dunes i entrar i sortir de la platja pels camins. Els gossos han d'anar lligats. 

Imágenes