Volver

La virtut del silenci

Route POI
Fauna
Ficha

Introducción

El sol ja comença a escalfar quan arriben a un racó tranquil del bosc. L’àvia fa un gest perquè s’aturin i diu amb calma:

—Maria, ara som al cor del bosc, on el silenci és com un tresor amagat.

La Maria nota la quietud i inspira profundament. 

—Això és tan pacífic, àvia... Per què és tan important el silenci?

—El silenci ens permet sentir la veu de la natura, Maria. Ens convida a calmar els nostres esperits i ens connecta amb l’esperit del bosc. És com una meditació natural. El bosc és un lloc viu i habitat per milers d’éssers, plantes, arbres, animalons, insectes… Encara que creguis que estem soles, estem envoltades de vida. Som a casa seva i ens cal comportar-nos de forma respectuosa i en silenci, que és l’estat natural del bosc.

La Maria tanca els ulls i deixa que el silenci l’envolti.

—És com si el bosc ens parlés amb el seu silenci, àvia!

—Així és, estimada. El bosc té moltes històries per compartir, i el silenci és la clau per escoltar-les –diu l’àvia somrient amb satisfacció.

Sabíeu que…

  • La biodiversitat forestal és la varietat de plantes i animals que viuen al bosc. Aquesta diversitat és tan important per a la salut dels boscos com per a la nostra societat. Els boscos diversos són més resistents als canvis climàtics, poden proporcionar més productes i serveis ecosistèmics i són més bells per a les persones que els visiten.

Imágenes