Rutes a Navarcles
Volver

Mas de l'Angle, font del Xup

Route POI
Arquitectura
Ficha

Introducción

El mas és anomenat així perquè està situat en un angle que dibuixa el riu Calders. Va passar als dominis de Sant Benet de Bages l'any 1090. Després de la crisi de l'edat mitjana es convertí en un dels grans masos de Viladecavalls. La construcció actual deu correspondre fonamentalment al segle XVIII i el cos adossat es construí el 1830, quan s'hi van fer una sèrie de reformes i noves construccions. La capella és dedicada a Sant Josep. A partir del 1910 va ser semipública, ja que anteriorment era un oratori particular. Els actuals propietaris conserven el cognom Angla i són descendents dels antics habitants del mas. 
 
Al primer pis hi ha una capella. L'interior del mas conserva el celler i 3 tines. La casa és tancada per una lliça. A l'exterior hi ha dependències diverses i una interessant pallissa. Hi ha una tina independent construïda al costat de la riera. 
 
Aquí, davant el mas, hi ha una construcció petita de pedra (tipus arqueta) on surt l'aigua de la font del Xup, ubicada a prop de la casa de l'Angle, a uns 150 m, entre els pollancres. L'aigua brolla de sota el terra i és canalitzada fins aquí. 
 
Font: Catàleg Patrimoni Diputació de Barcelona 

Imágenes