Montseny
Volver

Sant Marçal de Montseny

Visita
Arquitectura
Ficha

Descripción

És una ermita inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.  Localitzada en l'àrea protegida del Parc Natural del Montseny, a 1.093 metres d'altitud, entre les Agudes i el Matagalls, prop de la font de la Tordera i en la línia divisòria dels bisbats de Barcelona, Girona i Vic, on està la Taula dels Tres Bisbes.

La primitiva església de Sant Marçal de Montseny està documentada des del 1053. L'actual església és un edifici romànic, de nau allargada, amb absis circular, volta de mig punt i un ample campanar d'espadanya. Li fa costat la gran casa pairal, que habitaven els monjos benedictins.

Al costat nord de l'ermita, hi ha un petit cementiri i al costat sud el casal de l'antic priorat, que durant molts anys ha estat refugi d'excursionistes i parada obligada en les travesses del Matagalls a les Agudes.

Després de segles d’activitat monàstica, a començaments del segle XX el conjunt fou convertit en hoteleria. Al costat del pati de l'entrada hi ha la Font de Sant Marçal, construïda en un mur de pedra lligada amb morter, d'on en surt un broc metàl·lic. A sota hi ha una pica circular monolítica i al seu costat hi ha un pedrís.

Dirección

Ctra. BV-5114, km. 28.
08469
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración