l'Espunyola
Volver

Santuari Mare de Déu dels Torrents

Visita
Arquitectura
Ficha

Descripción

El santuari de la Mare de Déu dels Torrents és un edifici modern dependent de la parròquia de Correà, actualment abandonat, al nord de Correà, poble del qual dista una mitja hora, aproximadament.
Es troba vora la masia del mateix nom, al costat occidental del terme, a la dreta de la riera de l'Hospital.
Per arribar-hi cal agafar la carretera de Berga a Solsona; un cop passat el quilòmetre 29 i la gasolinera del Bosc, cal agafar, a mà dreta, una pista en mal estat, que porta al santuari. La clau es troba a la rectoria de Montmajor.
A prop hi ha la masia dels Torrents, de la qual destaquen la porta adovellada i la finestra que hi ha al damunt, amb llinda monolítica decorada amb diferents rebaixos que es poden datar del segle XVI o XVII. Posteriorment, la masia fou sobrealçada.
Són ben poques les notícies que s'han pogut recollir del santuari. Els segles XII i XIII aquesta església era servida per una comunitat de clergues i llecs déu-donats, segons explica la tradició.
El santuari dels Torrents apareix esmentat com a parròquia en la visita al deganat de la Vall de Lord de l'any 1312. Aquest any consta que tenia una hospitalitat i en tenia cura el rector del Cint.
El segle XVIII el santuari consta ja com a sufragània de sant Sadurní del Cint i al cap de poc temps, restà abandonada. L'edifici romànic és totalment perdut, sense que se n'hagi conservat cap vestigi.
Procedeix de l'església una notable imatge de la Mare de Déu dels Torrents, que és venerada actualment a l'església de Sant Martí de Correà.

Dirección

Montmajor
08614
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración