Rutes a La Palma de Cervelló
Volver

Murs de pedra seca

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

Som a un camí històric que encara conserva algun tram empedrat i en diferents sectors, com aquí,  podem trobar marges de pedra seca que flanquegen un o dos dels seus costats. També s'observen traces de roderes de carro en alguns punts del seu traçat.

Aquest camí, junt amb el camí Vell de Corbera, segurament formarien part de l'eix de comunicació que, paral·lel a la riera de Rafamans, comunicaria des d'èpoques pretèrites Corbera del Llobregat i la vall de la Palma amb el camí Ral o de València, que transcorreria en un trajecte similar al de l'actual N-340

Murs per contenir terres i fer un camí, com aquí,  o com el del camp de futbol. Fets per persones del poble que estimaven i dominaven la tècnica.  Són murs amples, reblerts amb pedruscall pel darrere. 

La Palma, poble d’homes treballadors de la pedra seca

  • Pere Parés - Peret de Ca la Coloma

  • Juan Fisas - Juan de Can Via

  • Andreu Bosch - Andreu de Ca la Clemència

  • Estevet Balasch – Estevet de Ca la Nati

Aquestes persones eren molt senzilles i conegudes al poble.  

Sabíeu que tota la paret de llargada i molta part de l’amplada del camp de futbol de la U.E. LA PALMA està feta de pedra seca, però després és va arrebossar. 

Aquests personatges van ser els encarregats de fer-la durant dies i dies amb l’ajuda de la gent que hi col·laborava portant les pedres amb carros i animals. 

Imágenes