Volver

PEDRERA

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

La muntanya del Corredor és un gran bloc granític.  Aquest granit va quedar al descobert quan l’erosió va fer desaparèixer la capa d’antigues pissarres, encara presents al Montnegre. 

El granit és una roca dura i resistent que, en ambients humits i temperats, es descompon i esdevé un material tou de textura sorrenca anomenat sauló. Aquest sauló cobreix gran part d’aquestes muntanyes, però en alguns llocs l’erosió del sauló ha donat pas al granit que es troba a sota d’aquesta cobertura.

Extracció del granit en pedreres per a la fabricació de llambordes i altres elements de construcció ha sigut una activitat important de tot el massís fins a mitjans del segle XX.

Tenim al davant les restes d’una d’aquestes explotacions on encara podem veure la resta dels treballs que es realitzaven a la roca. En concret es tracta d’una línia de petits forats que s’utilitzava per tallar els blocs de granit en peces més petites per poder-les treballar amb més facilitat. En aquests petits forats en línia es col•locaven falques de fusta a les quals s’afegia aigua. La fusta en inflar-se amb l’aigua s’expandia i acabava trencant la roca.

 

Imágenes