Rutes VAll de l'Anoia
Volver

Font dels Masets

Route POI
Flora
Ficha

Introducción

El seu cabal és perenne i elevat, tot i que presenta oscil·lacions. El febrer del 2022 estava seca.

És una de les fonts més visitades pels excursionistes i les seves aigües també s'utilitzen per a l'abastament i regadiu del nucli dels Masets.

Si ús hi fixeu l'aigua del torrent del Forn d'en Monner, és captada per a la font. De la font va a un safareig i del safareig a la bassa de rec on trobem els horts del veïnat.

És rellevant la diversitat de flora associada a la bassa així d'insectes aquàtics com el barquer petit, nomenat així perquè presenta unes potes gruixudes que fa servir de rems. Tanmateix, de segur que entre el torrent i les basses generen un hàbitat idoni per als amfibis, tan amenaçats actualment.

A la paret del safareig s'hi fa un bonic recobriment d'herba capil·lera, bonica falguera de degotalls i ambients fontinals calcaris. Dins el safareig i bassa, descobrim plantes que poden viure amb les arrels submergides com els càrexs (cintes) o la voga (cintes altes a la bassa dels horts), i d'altres d'aquàtiques com els créixens bords (que treuen les fulles fora de l'aigua). Per últim trobem algues que semblen tenir fulles com la chara (completament submergida) i altres algues filamentoses.
Tot plegat un petit ecosistema que cal respectar i conservar al màxim

Imágenes