Volver

Forn de Can Suriol

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

Aquests petits forns es construïen prop la zona extractiva i a prop de camins per poder treure el material carregat en matxos i carros de la manera més còmode possible. 

Per fer el forn, es feia un clot, fondo i rodó. Era una excavació al terreny natural amb una porta al davant. Sovint s’aprofitava la pendent o el relleu per tal que no calgués excavar tant. Si era necessari, es construïa  un pany de paret o es feia més alt. Les parets del terreny natural, s’escardejaven o folraven de pedra per donar consistència i evitar el seu deteriorament, tapant les juntes per tal d’evitar la pèrdua d’escalfor. Per la porta que veieu s’entrava la pedra, (provinent d’una pedrera propera) fent una volta com la d’una cabana de pastor, recolzada a una banqueta interior. L’espai buit juntament amb l’olla serviria per a omplir de combustible i era on s’acumulaven les cendres. 

.... en el proper forn seguim explicant ..... fins aviat!!

 

Imágenes