Volver

Riera de Carme

Route POI
Paisajes
Ficha

Introducción

Presenta elevat valor biològic actuant com a corredor de fauna, refugi i zona de cria. Alhora és un espai d’elevada biodiversitat i per això està inclòs dins els Espais d’Interès Natural de Catalunya. EIN.    Respecteu al màxim el seu entorn i tots els organismes que hi viuen.

La riera de Carme és una riera que recorre per la vall del mateix nom durant uns 27 km de recorregut i és el principal afluent del riu Anoia. La seva aigua transcorre entre les serres d'Opinell i de Collbàs. La riera es nodreix del gran aqüífer de Carme – Capellades i gràcies a l'aigua que aquest reté es permet un cabal constant en la riera. L'aigua de la pluja s'infiltra a la terra i queda emmagatzemada en les roques que formen l'aqüífer i, posteriorment, aquesta aigua aflora a poc a poc cap a la Riera de Carme o bé a la bassa de Capellades entre altres fonts.

La presència continuada d'aigua a la riera fa que puguem trobar una gran abundància de fauna i flora. La conservació de l'aqüífer en bon estat no només és important per mantenir la biodiversitat de la riera, ja que l'aqüífer constitueix la principal font d'aigua dolça de la zona i hi ha força poblacions que en depenen. 

 

 

Imágenes