Volver

Torrent i Can Fontanet

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

Som a tocar del torrent de ca n'Oller. És un torrent sec de règim estacional i tributari per sota de Ca n'Oller de la riera de Caldes i aquesta del Besos.

Aquesta finestra de vegetació ens deixa veure el mas de Can Fontanet, al seu darrere el Montseny i a la dreta, la serralada litoral amb la Serra de Marina el Corredor i el Montnegre.

Al torrent hi trobem algun àlber i algun om, que juntament amb els roures i les alzines són la vegetació més representativa. La resta d'arbres estan plantats o naturalitzats com els lledoners.

Aquest bosquet, el seu sotabosc de bardissa i la proximitat dels camps agrícoles, el fan un espai molt important per la fauna, ja que hi troba refugi, protecció, lloc de cria i aliment. Els torrents, alhora són corredors naturals i connectors entre espais naturals de més valor.

Si us atureu, podeu gaudir del cant i fins i tot arribar a veure el bonic oriol de color groc i de cant piulejant dalt les capçades; el picot garser repicant a algun tronc vell; sentir el cant de notes abundants del rossinyol bord o el de la negra merla.

Imágenes