Introducción
Icones del nord.
Aquest còmode itinerari direcció Pedra Santa pel camí carener de Serra Berona, ens permet anar identificant els diferents relleus al nord de Polinyà. Relleus que formen part de la Serralada Prelitoral i que es constitueixen de manera independent com a icones reconegudes a la geografia Catalana.
Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:
Apple store Google Play-
TipologíaCircular horario
-
DificultadFácil
-
Duración2 horas
-
Pendiente132.00 meters
-
Distancia7.50 km
-
TemaPaisajísticoArquitectura y medioMedio ambiente
-
ActividadA pieEn bicicleta
-
Valoración
Gráfico de pendiente
Descripción
Icones del nord.
Sortim de la part alta del poble de Polinyà, al costat de la bonica església romànica de Sant Salvador (s.XI). Baixem al torrent de Can Rovira passant pel costat del "forn romà" , i tot seguit, enfilar-nos per Can Querol tot travessant fragments de potencials alzinars, fins al camí carener de Serra Berona a Pedra Santa.
Es fa evident el paisatge del Vallès amb el mosaic agro-forestal i el relleu ondulat de torrents, planes i petites carenes. Els camps de cereals de secà dominen els cultius i els boscos de pins barrejats amb alzines i algun roure, apareixen i desapareixen.
Marxem direcció nord per anar descobrint els massissos més característics de la serralada prelitoral catalana. Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Cingles de Bertí i Montseny. Veiem Sabadell al nostre costat i entre els boscos propers a la ciutat, descobrim la Torre de la Salut i la Torre de l’aigua.
Creuada la carretera C-155 i seguint pel camí a Pedra Santa, anem entrant a una zona on la massa forestal és més continua. L’incendi del 82 ha deixat empremta. Els pins encara petits, creixen atapeïts. Els camps de conreu s’alternen en aquesta superfície amb brolles de romaní. Aquest nou mosaic, afavoreix un espai amb alta diversitat biològica.
Abans de girar cap a sud per tornar a Polinyà, passem per una zona on es van trobar restes d’un assentament Ibèric avui tapat. Girem a la dreta i les vistes marxen cap als Cingles de Bertí i el Montseny. En baixar direcció Can Padró, la serralada de marina amb el Castell de Sant Miquel i el nucli de Sant Fost de Campsentelles fan de decorat de fons.
Per sobre la gran casa de Can Padró, segueix de nou el mosaic agroforestal ara, amb més dominància de pins blans i pins pinyers.
Anem baixant suaument pel carener fins a arribar al bonic cementiri de Polinyà. D'aquí ja podem veure els darreres de l’Església de Sant Salvador. Abans però passarem per la ‘‘creu de terme’’. Tot plegat, una arribada entre cementiri, creu i església que fa valer el nom de camí a Pedra Santa.
Consejos
TRAÇAT
- Pista ample. Fàcil i còmode de caminar.
- Només el primer tram és de pujada.
- El podeu escurçar fent l’itinerari de Can Carol o baixant a Polinyà per la carretera asfaltada C-155 abans de marxar cap a Pedra Santa.
AIGUA
- No trobareu cap font.
PRECAUCIONS
- Estareu força estona per camí de carena. El vent és molt molest. Si fa sol, hi ha poques ombres.
- Atenció en creuar la carretera C-155
- Per la pista poden passar vehicles de motor.
METEO
- Evitar dies ventosos.
- Evitar les hores de màxima insolació en dies d’estiu.
MATERIAL
- Uns pals de tresc us poden ajudar a fer més complert l’exercici de caminar.
- Prismàtics si us agrada veure ocells. Aquests ambients agroforestals són rics biodiversitat. Sobretot a la part nord del itinerari.
Guárdate la ruta
Que ver en: Circuito 3
- Inicie sesión o registrese para enviar comentarios