Volver

Fuente Mare de Déu

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

La font situada a mig talús pujant les escales, entre les canyes, drena l'aigua al torrent de Can Rovira on som ara. L'aigua de la font no té garanties sanitàries.

Aquest ambient humit entollat és un racó fràgil que cal conservar. Amfibis com el gripau o les salamandres aprofiten per fer la posta; petits mamífers com els esquirols o els eriçons també vénen a veure.

L'entorn de la font i tot el torrent de Can Rovira, és un espai molt important per mantenir la biodiversitat i permetre entrar la natura dins Polinyà.

Al costat del toll d'aigua hi creixen els equisets, els roures i els àlbers potencien aquest ambient de torrent frescal. La bardissa al llarg del torrent, formada per arç blanc, esbarzers i saücs són un ambient favorable als ocellets que hi troben refugi, aliment i zones de cria.

Al llarg del torrent aquesta vegetació es complementa amb la part del vessant on el bosc de pi blanc, alzines i algun roure s'alterna amb camps d'ordi, civada i farratgeres.

Si restem en silenci de ben segur que sentirem els cants d'infinitat d'ocellets: mallerengues, verdums, rossinyols bords, merles o tudons entre d'altres.

 

Imágenes