Entre Sau i Querós
Entre Sau I Querós
Sant Martí de Querós
Volver

Tram 6/10. Sau-Anglès

Ruta
25/01/2017
Ficha

Introducción

Entre cingles i pantans

Des de la presa de Sau, emprenem el sisè tram de la Ruta del Ter. Una antiga pista de terra ens permet anar vorejant els tres embassaments sense complicacions. Les panoràmiques són fantàstiques i l'enginyeria de les preses és espectacular. El final de l'etapa es fa seguint el carril bici de la Via Verda del Carrilet, que ens apropa fins a Anglès.

 

Nota: aquest itinerari i els seus punts d'interès han estat dissenyats i seleccionats, respectivament, pel Consorci del Ter, ens promotor de la Ruta del Ter.

Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:

Apple store Google Play
 • Tipología
  Travesía
 • Dificultad
  Mediana
 • Duración
  10 horas
 • Pendiente
 • Distancia
  33.28 km
 • Tema
  Arquitectura y medio
  Geologia
  Otros
 • Actividad
  A pie
 • Valoración

Gráfico de pendiente

Descripción

Entre cingles i pantans

Iniciem l’etapa a la presa de Sau. Des d’aquí, travessem l'ufanós sot del Teix. A l'esquerra ens queda el turó del Malsopar, indret on té lloc una de les llegendes del bandoler Serrallonga.

Ens trobem una cruïlla, però nosaltres seguim per la còmoda pista, que va a buscar la riera de Querós. Seguim enllà i trobem un gran roure a l'esquerra del camí. Es divisen, de lluny, els cingles del Far.

Passem el sot d'en Serrallonga. Més endavant travessem el torrent que baixa dels Aulets del Prats d'en Serra, on hi ha una verneda acompanyada de freixes de fulla grossa i fulla petita.

En fer un tomb veiem bona vista de la presa de Susqueda. Travessem una altra torrentera amb una vegetació esponerosa: un gran castanyer i avellaners, figueres i acàcies. Deixem a la dreta la pista que puja al santuari del Coll i seguim recte.

Travessem la presa i, un cop a l'altra banda, baixem per la carretera asfaltada fins arribar a les edificacions, a mà esquerra, de Sant Miquel de Maifré, indret on hi ha la Fundació Privada Font Picant i l'església de Sant Miquel de Maifré.

Continuem avall, per la carretera. Sobre el ferm veiem marcats diversos punts destacats del riu, amb lletres blanques. Així doncs, mentre anem baixant, veiem la Codina, la Turbina, el Tritó, els Terrats, la Triola, el Rajolí i l'Escurçó. Centre Hidroelèctrica de Susqueda.

Més endavant, passant per sobre el riu Ter, agafem el carril bici de la Via Verda del Carrilet.

Passem per sota la carretera per un pont i entrem al Pasteral, on ens desviem de la carretera, just al costat de l'Escola d'Art, antiga construcció del carrilet. Hi ha una font i dos pals indicadors de la Cellera de Ter i Anglès.  

Travessem un pas de vianants i seguim direcció Girona per la Ruta del Carrilet fins arribar a la Cellera de Ter i Anglès.

Consejos

TRAÇAT

 • Traçat fàcil, sense ascensos abruptes i més aviat planer. Només la llargada de l’etapa fa augmentar-ne la dificultat.
 • Després de pluges, alguns trams de la pista dels embassaments poden trobar-se en mal estat a causa de despreniments de terres i pedres al mig del camí, o bé per la presència d’algunes rieres amb bassals.

AIGUA

 • Des de Vilanova i fins a Susqueda, a prop del camí, només hi ha una font, precisament, en el seu terme municipal. Per tant, porteu reserva d’aigua.

METEO

 • En ple estiu, cal portar protectors pel cap (mocadors, gorres…) i per a la pell, ja que hi ha trams sense ombres. 

TERRENY

 • Sense gaire dificultats.

MATERIAL

 • No es necessita cap material específic més enllà del convencional per a la pràctica del senderisme segons l’època de l’any i les condicions del temps en el moment concret.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • El traçat passa a prop de nuclis on es recomana informar-se dels equipaments visitables i així enriquir l’experiència.

 

Guárdate la ruta

Qué hay?

Que ver en: Tram 6/10. Sau-Anglès

Es mostren 1 - 5 de 5

Embassaments del Ter

Punto de interes
Arquitectura
25/01/2017

Situat al curs mitjà del riu, els pantans de Sau, Susqueda i el Pasteral, en ple rendiment des del 1968 i amb una capacitat d’emmagatzematge de 386,3 hm3, conformen el sistema d’embassaments del...

Geologia del Collsacabra

Punto de interes
Geología
25/01/2017

Al vèrtex entre la Serralada Prelitoral i la Serralada Transversal, dins les comarques d’Osona, la Garrotxa i la Selva, el massís de les Guilleries i la comarca natural del Collsacabra, de relleu...

Pont de Querós

Punto de interes
Arquitectura
25/01/2017

Camí a l'esquerra d'accés, quan el nivell de l'aigua està prou baix.

Pont Vell de Sant Julià de Llor

Punto de interes
Arquitectura
25/01/2017

A l'altra banda de la carretera i del polígon industrial, el pont Vell de Sant Julià, per on el camí ral Girona-Amer travessava el Ter, fou construït als segles XVI-XVII sota el patrocini dels Olmera...

Colònia Burés

Punto de interes
Arquitectura
25/01/2017

La primera nau de la indústria tèxtil Burés es va inaugurar el 1887, fundada pels socis Burés, Homs i Safont a la hisenda de l’antic mas i molí de Cuc. El 1902 ja hi havia dues noves naus funcionant...

Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración
Visitas

Que ver en: Tram 6/10. Sau-Anglès

 • Filtra por tipo
  Temática

Sin resultados

Servicios

Qué hacer: Tram 6/10. Sau-Anglès

Es mostren 1 - 10 de 13
 • Filtra por tipo
  Temática