Ocells a la Corbatera
Volver

6- Saps qui soc?

Route POI
Fauna
Ficha

Introducción

Per descobrir-me, cal que llegiu les indicacions quan la vostra posició de navegació es trobi just a sobre de la icona del mapa.  

Passat dos tamarius (grans arbusts que semblen no tenir fulles) hem deixat el pollancres d'abans i ara trobrem els àlbers. Mireu al tronc dels dos àlbers (pollancres amb escorça clara) que hi ha la vostra dreta.

Normalment em trobareu sol aturat en el tronc d'algun gran arbre. En aquests arbres, a més de cercar menjar: larves d'insectes que viuen a la fusta morta; també aprofito per a fer-hi el niu (forat d'uns 8 cm de diàmetre).

El meu color és negre amb taques blanques i cara blanca amb cap negre i clatell vermell (només mascles). A sota la panxa, a tocar la cua tinc una taca vermella. Les cames i la cua són curtes, el que em permet arrapar-me bé als arbres per on pujo cercant aliment. El bec és fort i punxegut perquè he de fer forats als arbres.

Quan volo d'un arbre a un altre ho faig de manera ondulada. És més probable que m'hàgeu sentit el cant o repicar, com un tambor, damunt els troncs morts.

Escolteu l'àudio.

Una pista:      P _ _ _ T   G_ _ _ _ R  GROS

Imágenes