Volver

055

Route POI
Fauna
Ficha

Introducción

Des de l’encisador Pont de la Riera, obra d’origen medieval perfectament adaptada al paisatge, podem veure figures de mamífers i rapinyaires propis d’aquest hàbitat i entorn geogràfic.

No és fàcil destacar un rapinyaire, ja que per aquestes contrades en podem trobar un munt: de diürns com xoriguers, aligots o esparvers, i de nocturns com mussols comuns, òlibes, gamarusos (audio, vídeo) , xots, etc. Difícils de veure però facils de sentir a les passejades dels vespres de l'estiu.

Però el rei dels boscos és segurament l’astor, un rapinyaire de mida mitjana i un àgil caçador, gràcies a les seves curtes ales i llarga cua que li permeten esquivar els arbres a gran velocitat per tal d’aconseguir les seves preses. Serà en aquest moment quan sense identifica-lo clarament podrem pensar que es tracta d'ell. Seria excepcional veure'l parat en una branca d'un arbre menjant-se la seva presa. Sí que podem detectar esplomissades al terra, senyal que hi ha estat. 

El menú de l’astor és variat ja que pot caçar ocells com tudons o tords, mamífers com esquirols o ratolins, i si la gana apreta menja rèptils i insectes.  

 

Imágenes