Ruta-Joc de la riera de Miralles
Volver

Font de la Múnia

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

Ens trobem a la font de la Múnia a tocar del nucli de cases de la Múnia. Al costat de la font observem un safareig que feia les funcions de bassa per a regar els horts propers.

A la bassa fan vida alguns amfibis i també és lloc de reproducció d’alguns insectes com els espiadimonis, el nostre protagonista, el qual sovint sobrevola aquest espai.

Són diverses les espècies de libèl•lula que podem observar en els curs de la riera de Miralles, però en aquest punt parlarem de la libèl•lula emperador (Anax imperator-foto), la més gran d’Europa, només superada en envergadura per algunes espècies tropicals.

Les libèl•lules viuen en aigües continentals, com és el cas i respiren per mitjà de brànquies. 

Menja bàsicament insectes, i en aquest cas per la seva mida, especialment insectes grans com ara els tàbacs.

Es tracta d’un gran depredador molt ben adaptat. Està dotat d’unes potents mandíbules extensibles que li permeten, fins i tot, devorar les seves preses en ple vol. Té una mobilitat durant el vol excepcional, arribant a assolir velocitats pròximes als 200 km/hora en pocs segons.

Una altra característica excepcional és la seva visió panoràmica de 360 º, gràcies a les 30.000 unitats oculars de què consten el seu ull, la qual cosa li permet detectar fàcilment qualsevol moviment.

Foto: Quartl

Imágenes