Rutes a Tavèrnoles
Volver

2 PARADA. La Fadrineta s’arrisca volant!

Route POI
Otros
Ficha

Introducción

Així doncs, vaig pujar a sobre el Borinot, que va començar a volar sortint del poble, sota l’ombra d’arbres de fulla tendra, fins a arribar a una pista. Uns metres més enllà vam trobar un trencant i ens vam començar a enfilar per un alzinar una mica més fosc.

— Vosaltres que no sabeu volar, haureu de fer cames fins a arribar a la bauma de la Riteta! Allà podeu descansar per arribar, després, fins a dalt de tot, on el bosc s’esclarissa i on vam trobar els primers insectes de la ruta.

Recordo que a l’estiu, quan era una noia de mida normal com vosaltres, en caminar per aquests pradells secs, entre els meus peus sortien unes bestioletes que feien un salt i després una petita volada en totes direccions.

—Vigila, Borinot!—vaig cridar des de damunt del Borinot. Una d’aquestes bestioles va saltar molt a prop nostre i el Borinot el va haver d’evitar... Quines potes més llargues que tenen! I tenen dues ales! Unes damunt les altres.

Llavors el Borinot es va aturar per poder descansar una mica.

CURIOSITATS

Si voleu saber més coses del món dels insectes, haureu de trobar el QR amagat. (Per seguir les indicacions us heu d'assegurar que la vostra posició de navegació es troba just a sobre la xinxeta del mapa).  

Al costat esquerre del caminet, uns 8 m, veureu dues alzines juntes i una d'elles té el tronc cobert per heures. Mireu pel tronc de segona alzina.

Endevinalla per saber quin insecte és

Salta, salta, ballarí:  els teus salts no tenen fi. Qui és?

Jugar responent

Prem el botó "encerta" i juga per saber qui és i més coses de la seva vida.

Rutes a Tavérnoles

Proposta d’observació

Si és estiu, us proposo experimentar el que em va passar quan caminava per damunt de les herbes (fenassos) arrossegant els peus. Feu-ho i mireu què passa.

Imágenes