Rutes a Tavèrnoles
Volver

4 PARADA. Ens endinsem al bosc

Route POI
Otros
Ficha

Introducción

—Mira, Fadrineta! Entrarem en aquest espès bosc d’alzines i pins. Agafa’t fort, perquè venen corbes! Hem d’esquivar tots aquests troncs...

—D’acord, però no corris... que em marejo!

En passar prop de les flors d’un roser silvestre que hi havia en una petita clariana, vam veure un grup de pugons que corrien branca avall molt espantats.

—Fixa-t’hi, segur que per aquí hi ha un escarabat que es vol menjar aquests pugons... per això corren tant! Saps quin és?

—Em sembla que sí! Quan era petita m’agradava agafar-los amb la mà i veure com anaven passant de dit en dit fins que arribaven a l’últim dit, i llavors aixecaven el vol.

CURIOSITATS

Si voleu saber més coses del món dels insectes, haureu de trobar el QR amagat. (Per seguir les indicacions us heu d'assegurar que la vostra posició de navegació es troba just a sobre la xinxeta del mapa).  

Fem tot el caminet fins a trobar un altre camí amb una tanca de fusta. Mireu a les branques de l'alzina de la dreta del camí.

Endevinalla per saber quin insecte és

Petita boleta sobre fulles verdes; vestida de vermell i amb puntets negres.   Qui soc?

Jugar responent

Prem el botó "encerta" i juga per saber qui és i més coses de la seva vida.

Rutes a Tavèrnoles

Proposta d’observació

Us proposem cercar els pugons allà on hi hagi força flors (millor en arbustos) i brots tendres, quan xuclen la saba dolça que puja per dins el brot cap a les flors.

Si mireu amb detall, branquilló amunt i avall, potser veieu alguna marieta. Per cert, a les formigues també els encanta menjar pugons!

Imágenes