Volver

Paisatge agrícola

Route POI
Paisajes
Ficha

Introducción

El fons de la vall del Gorg Negre està dominat per un paisatge d'agricultura intensiva. En el que portem d'excursió hem pogut veure camps de cereals, de blat de moro, hortes, oliverars i pollancredes, entre altres tipus de cultius. El relleu pla de la zona, la qualitat del sòl, el clima mediterrani subhumit i els regadius fan que aquestes terres siguin molt aptes pel conreu.

Aquest paisatge antròpic és igualment un patrimoni natural i cultural molt digne de preservar perquè una agricultura sostenible afavoreix la biodiversitat, ja que es creen espais oberts que són els preferits d'espècies que no estan adaptades als ambients forestals i són un testimoni històric dels aprofitaments d'aquestes terres.

Malauradament la pagesia és una professió que es troba en perill a tota Catalunya per diversos motius, manca jovent que vulgui continuar la tradició familiar i hi ha una gran pressió especulativa sobre el sòl per tal de fer polígons, urbanitzacions i infraestructures. És per això que val la pena valorar l'espai on ens trobem on encara podem apreciar com es treballa la terra per obtenir-ne productes de proximitat.

Imágenes