Rutes a Vacarisses
Volver

Font de Can Còdol

Route POI
Arquitectura
Ficha

Introducción

Aquesta és una altra de les grans pairalies del terme de Vacarisses, tot i que aquesta concretament, a causa de la certa llunyania i dificultat en l’accés, sempre ha tingut més tirada cap a la zona de Rellinars. No obstant això, cal tenir en compte que antigament els termes de Vacarisses i Rellinars formaven part del mateix municipi.

Can Còdol està documentada des del segle XVI i conserva força elements d’interès arquitectònic popular, tot i que ha estat relativament transformada amb alguns elements moderns.

L’indret era i és conegut, sobretot, per la seva abundància amb aigua, ja que just al costat de la casa i l’era, trobem l’antiga i font de Can Còdol, rajant sempre en certa abundància. L’aigua d’aquesta font es va arribar a embotellar amb el nom de Agua de Codolier, empresa, però, de curta volada.

Tot i que l’entorn de la font ha estat força modificat, conserva el seu encant, amb la seva porxada i els seus arranjaments. Si pot ser, demaneu permís per entrar fins a la porxada de la font, ja que es troba en certa manera dins de la finca, encara que a pocs metres del camí.

Imágenes