Vistes des de la Ruta "Barraques de Vallbona d'Anoia"
Barraca del Vallès a Vallbona d'Anoia
Vallbona d'Anoia
Volver

Barraques de Vallbona d'Anoia

Ruta
07/05/2015
Ficha

Introducción

Barraques de pedra seca

La ruta “Barraques de Vallbona d’Anoia” és una entretinguda excursió que ens transportarà al passat agrícola d'aquesta singular població. Recorrerem com si d’una gimcana es tractés,  les diferents barraques de pedra seca a l’oest de la serra de LLengònies.

Farem l’anada per un camí molt entretingut, amb anades i tornades a les diferents barraques i elements de pedra seca, i a la tornada recorrerem un antic i desdibuixat sender entre camps de conreu abandonats.

 

Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:

Apple store Google Play
 • Tipología
  Circular horario
 • Dificultad
  Fácil
 • Duración
  1 hora 35 minutos
 • Pendiente
  248.00 meters
 • Distancia
  5.26 km
 • Tema
  Flora y fauna
  Medio ambiente
 • Actividad
  A pie
 • Valoración

Gráfico de pendiente

Descripción

Barraques de pedra seca

La ruta surt d’un còmode aparcament als afores de Vallbona d’Anoia, i ressegueix a l’inici una còmoda pista en suau pujada fins a travessar per sobre d’un pont la via del ferrocarril de Barcelona a Igualada.

Deixarem la pista principal i recorrerem uns 200 m fins a arribar a la Barraca de Cal Creus, a on podrem admirar el seu sostre de volta de canó fet amb pedra volcànica. Un cop visitada, tornarem pel mateix camí per anar a visitar la barraca de Cal Pitxaró, i un cop de tornada a la pista principal, tornarem pel mateix camí fins a l’alçada de la Barraca de Cal Vallés. Ens delectarem amb la bellesa d’aquestes construccions que ens faran volar la imaginació fins a un passat no massa llunyà, a on el ritme de vida i el valor de les coses es mesuraven amb altres paràmetres.

Des de la barraca de Cal Vallés seguirem camp a través i sense sender marcat entre camps abandonats i murs de pedra seca fins a trobar una pista forestal. Uns metres més endavant deixarem la pista per anar a visitar la barraca de Ca la Florindeta. Un cop de nou a la pista, aquesta enfila amb fort pendent fins al punt a on creuarem el torrent de l’Oller. A partir d’aquest punt, començarem el descens en paral•lel al torrent i fins a desviar-nos breument per visitar la bonica barraca de Cal Palletes.

De tornada a la pista, haurem de desviar-nos a la dreta per baixar fins al torrent sense camí evident, però un cop creuat el petit torrent de seguida trobarem un estret i tranquil sender que ens portarà entre camps abandonats, murs de pedra seca i boscos de pi pinyer fins a l’inici de la ruta.

 

Consejos

TRAÇAT

 • La primera part del recorregut transcorre per pista forestal i camp a través entre camps abandonats. La segona part per un sender una mica desdibuixat.
 • A les anades i vingudes a visitar les barraques caminarem entre vegetació baixa als camps abandonats d'oliveres i ametllers.
 • Pista amb forta pujada després de la barraca de Ca la Florindeta

 AIGUA

 • Porteu força aigua, no trobarem fonts.

PRECAUCIONS

 • Atenció a relliscar a la baixada fins a travessar el torrent després de visitar la barraca de Cal Palletes.
 • Seguiu les indicacions i el track en els trams sense camí marcat.
 • Sigueu curosos amb les barraques, col·laboreu amb la seva conservació.

METEO

 • Evitar els dies calorosos de l’estiu.
 • Els dies de vent, són molestos.

TERRENY

 • Algun tram de pista pedregosa.
 • L'últim tram és per sender no gaire marcat, atents al track.

MATERIAL

 • Porteu bon calçat, còmode i resistent. 
 • Protecció pels dies de sol. Ulleres, gorra, crema.
 • Roba adient els dies de vent o amb previsió de pluges.
 • Porteu pantaló llarg, si no acabareu esgarrinxats.
 • Màquina fotogràfica.

 

Guárdate la ruta

Qué hay?

Que ver en: Barraques de Vallbona d'Anoia

Es mostren 1 - 7 de 7

Barraca de Cal Creus

Punto de interes
Arquitectura
07/05/2015
Tot i no ser una barraca de pedra seca, els espais entre pedres estan encimentats, no deixa de ser interessant per la seva grandària i les característiques del seu sostre en forma de volta de canó. Si...

Barraca de Cal Vallès.

Punto de interes
Arquitectura
07/05/2015
De la barraca del Vallés destaquem la mida considerable de les pedres de la base i de la llinda. Les barraques normalment eren construïdes amb pedres dels voltants, provinents de la neteja prèvia que...

Barraca de Cal Pitxaró

Punto de interes
Arquitectura
07/05/2015
Aquesta barraca es troba a l’antiga finca de Cal Polit. Tant aquesta com totes les que veurem en aquesta ruta tenen lliris plantats al sostre. Aquests lliris, a part de fer bonic, tenen la funció de...

Barraca del Vallès

Punto de interes
Arquitectura
07/05/2015
Les barraques feien la funció de cobert per guardar els estris i com a lloc per al descans, aprofitant la frescor per resguardar-se del sol a l’estiu i l’escalfor al costat del foc a l’hivern. L...

Murs de pedra seca

Punto de interes
Medio ambiente
07/05/2015
Per a la construcció dels marges o murs de pedra seca s’aprofitaven les pedres obtingudes de despedregar els camps. Servien per atalussar els pendents formant feixes i aconseguint guanyar terreny...

Barraca de Ca la Florindeta

Punto de interes
Arquitectura
07/05/2015
Aquesta barraca està construïda aprofitant com a base una roca natural. Destaquem la mida de la roca de la llinda i els pilars a banda i banda de la porta. A l’interior de la barraca podem veure la...

Barraca de Cal Palletes

Punto de interes
Arquitectura
07/05/2015
El camí desdibuixat que hem fet servir per arribar des de la pista a la barraca de Cal Palletes, era un antic camí de carro que arribava fins a la seva porta. Uns metres abans d'arribar a la barraca...
Imágenes
Valoración
/5
7 votos
54%
Valoraciones con comentarios Publicar valoración

Ruta n 18 amb natura local! mira que la tenim aprop i no li haviem fet gaire cas.com que veiem moltes barraques pensavem que seria molt repetitiva...però m ha sorprés gratament!! la primera pujada una mica empinada, però camins molt xulos i molt entretinguda,això si has de seguir la ruta ja que molts camins no es veuen i vigilar al passar la via.Ens ha agradat!! la recomano!

En general molt entretinguda i interessant. Només diria que a vegades el camí se surt del track per anar fins les barraques, que hi ha dos moments perillosos, un on cal passar la via i l'altre al creuar la carretera, i potser es podia haver buscat ruta alternativa, i finalnent, que cal anar amb compte de no punxar-se les cames amb els cactus que hi ha als voltants de les barraques. Seria molt bo poder potenciar aquests camins netejant-los d'arbres caiguts i senyalitzant.
Ruta molt entretinguda i amb molt bones vistes tot i que amb una pujada força pronunciada. El fet d'aconseguir un premi va alegrar la jornada
La veritat és que hi han paisatges molt bonics però no entenc que posi que es fàcil perquè no ho és, sobretot per als nens, almenys és el que jo crec.
Hem passat per 3 tresors i només en 1 s'ha activat el premi. Desil.lusionant. Pel que fa al recorregut té una forta pujada un cop inicies la muntanya.
Visitas

Que ver en: Barraques de Vallbona d'Anoia

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Barraques de Vallbona d'Anoia

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filtra por tipo
  Temática