Itinerari de Sant Silvestre. Vallirana
Volver

Horts i Roure de Sant Silvestre

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

El torrent de Campderrós, força encaixat a la Vall d'Arús, en arribar a Can Bogunyà tant la vall com la seva llera s'eixamplen, formant terrasses que de ben antic, tant com la masia, van ser aprofitades per al conreu de fruites i verdures per abastir el mas.

La gran bassa és un element clau per emmagatzemar aigua i assegurar els regs. L'aigua hi arribava per un aqüeducte que trobareu seguint pel camí que va a la font, entre vosaltres i el torrent. És una de les basses d'horts més gran de Vallirana.

Quan arribeu a l'entrada dels horts, sota la capella de Sant Silvestre, veureu una soca molt gran. A les parts obagues, frescals i fondes, properes als torrents, era fàcil de trobar roures. Com més aigua hi havia, més grans es podien fer i aquí en teniu un exemple: era el roure de Sant Silvestre. Aquest roure o potser millor, un germà seu, s'havia plantat amb motiu de la restauració de l'ermita a finals del segle XVIII.

Catalogat com a Arbre Monumental d'Interès Local, era una fita, un punt de trobada per a molts valliranencs. L'any 2009, unes fortes ventades el van fer caure.

 

Imágenes