Rutes a Anglès
Volver

Can Planes

Route POI
Arquitectura
Ficha

Introducción

Aquest mas pertany a la categoria de masos amb coberta a quatre vessants. Solen ser les masies més benestants i de caràcter més senyorial. Algunes d'elles tenen una procedència antiquíssima, resultat de la rehabilitació de velles fortificacions de procedència medieval. Els exemples més corrents són de construcció relativament recent: segles XVII, XVIII i XIX.

A la façana del costat del camí, podem admirar la seva arquitectura on en destaquen les motllures i ornamentacions de les seves obertures. També en destaca un petit torricó que potencia el seu caràcter de casa fortificada i un gran portal d'arc de mig punt lleugerament rebaixat, amb dovelles de grans proporcions, amb muntants de pedra ben escairats i coronat per un frontó triangular.

De les tres plantes, destaca en especial la central, ja que a part de tots els altres elements citats a més a més disposa de guardapols, petxines en les impostes i la llinda alberga una inscripció interessant. La inscripció de la llinda invoca a Jesús i a la Verge Maria i recorda el nom i l'any de qui va encarregar les obres de reforma de la masia.

 

Imágenes