Volver

La Batllia

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

La Batllia és una masia típica catalana de la comarca del Ripollès, al Pirineu de Girona. Reconvertida a casa de turisme rural, ara podeu gaudir de la tranquil·litat i la pau d’una estada al bell mig de la natura i la vida a pagès en un entorn privilegiat, de fàcil accés i molt ben comunicada.

Des d’aquí es poden fer moltes rutes per tota la família, a peu o en bicicleta. La Batllia és un conjunt edificat d’estructura dissociada, té un edifici principal i unes construccions secundàries. L’edifici principal, el més gran, està destinat als hospedatges.

És una mostra del tipus arquitectònic de gran masia de planta aproximadament quadrada, un sol volum, teulada a dues aigües i façana principal amb composició simètrica. La resta de construccions, de menor alçada, són usades per les feines i activitats pròpies de la pagesia, bé sigui protegir les bales de palla o resguardar i el bestiar boví, entre d'altres. La Batllia, alhora de casa de turisme rural, també és una gran explotació de bestiar boví.

El Janpere (foto), situat a uns 200m més endavant, és una masia reformada el 1999. Situada en una zona privilegiada als peus de Serra Cavallera. Actualment dedicada al turisme rural, hi ha escrits del Mas des de finals del segle XVIII, on es diu que les pomeres i els avellaners creixien ufanosos.

Imágenes