Volver

Santa Barbara

Route POI
Paisajes
Ficha

Introducción

Tossal de Santa Bàrbara. (1612 m). Espectaculars vistes de tot l’itinerari i la vall de Solà. És hora de treure el mapa i jugar a identificar els relleus propers. Davant, a l’altre costat del Flamisell, el sector de la coma amb les pobles de Mont-ros, Pobellà i Paüls, el Turó de la Cometa (2446 m) a sobre seu, el collet de Triador i el Montsent de Pallars (2883 m). A sota nostre, dreta, Antist i la Pobleta de Bellveí al fons de la vall. 

És un bon punt per interpretar el paisatge de la vall. Els pobles envoltats del bonic mosaic de prats dalladors encerclats de tanques naturals d’arbres caducifolis. Bordes i corrals (mirant al barranc, veiem dues bordes) propers als pobles. A les obagues dretes i torrenteres el bosc caducifoli encara perdura i es posa de manifest en bonics colors de tardor. Guanyant alçada dominen els prats de pastura que, sense gestió per part de l’home, s’aniran perdent i reforestant de nou.  Fixeu-vos en el carener per on baixareu, com ginebrons i gavarreres envaeixen les pastures. Veieu també les pinedes de reforestació de pi roig i pinassa, tan abundants al costat de la vall de Manyanet. 

A la petita capella de Santa Bàrbara, on trobareu un llibre de notes, trobar-nos el petit altar amb la imatge i uns ciris encesos, ens va causar una agradable sensació.

Bé, ara és l’hora de prendre una decisió per tal de tornar. 1/Podem desfer el camí que hem fet de pujada. 2/Podem baixar directes a buscar la pista que veieu a sota vostre, que direcció a l'esquerra us portarà a Obeix. 3/ Nosaltres hem preferit baixar pel carener que teniu al davant, Serra de l’Aire, cercant sempre el corriol més evident i còmode, fins a trobar el camí que va de Castell-estaó a Obeix. Abans però hi ha un tram on el camí és desdibuixa. Però no patiu, seguiu el track.

 

Imágenes